12 Mart 2011 Cumartesi

Zuctto nedir?

Hazırlama süresi 45 dakika
8-10 kişilik

Malzemeler:
4 adet yumurta
130 gram tozşeker
2 tatlı kaşığı vanilya
40 gram un
40 gram mısır nişastası
4 tatlı kaşığı konyak
100 gram kıyılmış fındık
100 gram kıyılmışbadem
600 ml. kremşanti
50 gram toz şeker
100 gram rendelenmiş çikolata
kakao

Hazırlanışı:
Hamur için yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın, sarıları şeker ve vanilyayla çırpın. Beyazları katılaşana kadar çırpıp dikkatlice sarılara karıştırın.

Un ile mısır nişastasını karıştırın, eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpmadan birbirine yedirin.

Hamuru yağlı kalıba boşaltın, 180ø ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Badem ve fındıkları yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Kremşantiyi şekerle çırpıp içine badem, fındık ve çikolatayı katın, buzdolabına kaldırın.

Soğuyan keki enlemesine 3 parçaya kesin. Kek dilimlerinin üzerlerine konyak gezdirin.

Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin. Kekin 2 parçasını 2-3 cm. eninde bantlar şeklinde kesin ve kabın kenarlarına döşeyin. Ortasına kremayı boşaltın, üzerini 3. parça ile kapatın.

Zuccottoyu 1-2 saat derin dondurucuda bekletin. Sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın ve üzerine kakao serpip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder