14 Mart 2011 Pazartesi

Dereotlu Bezelye Tarifi

Bugün her şeyi mevsiminde ve en güzel zamanında yemek giderek uzaklaştığımız bir kavram. Seralarda yetişen, albenili ancak tatsız sebzeler ve meyveler bizi mevsimsel olanın tadından giderek uzaklaştırıyor. Çoğumuz bu yüzden sevdiğimiz yiyecekleri dondurarak saklamayı deniyoruz. Ancak itiraf edelim ki asıl cazip olan ayıklama, hazırlama derdi olmadan çabucak hazırlanabilecek bir yiyeceği hemen el altında bulundurabilmek. Özellikle yılbaşı sofrasında birkaç yiyeceği sadece birkaç dakikada hazırlayarak önceden bir kenara koymak da yarar var. Bu tarifi misafirin bol olduğu günlerde yapıyorum ve her zaman sofraya renk ve neşe kattığını söyleyebilirim.

* 1 büyük paket donmuş bezelye,
* 1 demet taze soğanın sadece yeşil kısımları,
* ½ demet dereotu,
* 1/2 bardak sızma zeytinyağı,
* 2 tatlı kaşığı şeker,
* 1 tatlı kaşığı tuz

Soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Dereotu hariç bütün malzemeyi tencerede karıştırın ve üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ilave ederek kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte suyunu çekecek kadar 20-25 dakika pişirin. Ateşten alınca ince kıydığınız dereotunu ekleyin ve servis tabağına alın. Oda sıcaklığında servis yapın.

AYLİN ÖNEY TAN
www.cumhuriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder