9 Mart 2011 Çarşamba

Tahinli Catal Kurabiye Tarifi

Malzemeler
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Yapılışı
Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine un dışındaki tüm malzemeyi koyun ve bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Bu karışıma ununuzu azar azar katarak kurabiye hamurunuzu yoğurun. Bu arada fırınınızı da turbo ayarında 170C’de ısıtmaya başlayın.

Kurabiye hamurunuzdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklarla dizin. Ardından bu hamurların üzerine çatalla önce sağdan sola, sonra yukarıdan aşağıya doğru (yani + işareti yapar gibi) bastırın ve bu şekilde hamuru biraz yassılaştırın. Yanlız, çatalı bastrıp hemen kaldırmaktansa; çatalı bastırdıktan sonra izi iyice çıksın ve hamur çatala yapışmasın diye çatalı birşey sürermiş gibi çekerek hamurdan uzaklaştırın.

Isınmış olan fırınınızda, kurabiyelerinizi 20 dak. pişirin. Pişirirken üzerlerinin kızarmamasına dikkat edin. Pişen kurabiyelerinizi soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder