13 Mart 2011 Pazar

Firin Sutlac Tarifi

Malzemeler
* 1 litre süt
* 2 yumurta sarısı
* 3,5 çorba kaşığı pirinç
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 paket vanilya
* 750ml su
* 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı
Pirinçlerinizi yıkadıktan sonra 500ml su ile haşlayın. Pirinçler haşlandığında tencerede ço az su kalmış oluyor. Sütü ve şekeri derince bir tencereye alın. Yumurta sarılarını çırpma teli ile çırpıp süte katın ve iyice karıştırın. Orta harlı ateşte, kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Kaynayan süte haşlamış olduğunuz pirinçleri ekleyip 6-7 dakika birlikte pişirin. 250ml su ile nişastanızı bir kasede karıştırın. Nişastalı suyu ve vanilyayı da süte katıp 5 dakika daha pişirin sütlacınızı.

Tencerenizi ateşten alıp sütlaçları güveç kaplarına bölüştürün. Güveçlerinizi fırın tepsisine dizip (ben, derinliği olduğu için yuvarlak börek tepsisini kullanıyorum güveçleri dizmek için) güveç kaplarının yarı boyuna gelecek kadar soğuk su dökün tepsiye. Fırınınızın ısısını 200C’ye getirin ve sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin.

Kaynak: sihirlipastane.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder