7 Haziran 2011 Salı

Sultan Enginar Tarifi

Malzemeleri
4 adet enginar,
10-15 adet arpacık soğan,
1 adet havuç,
1 adet patates,
4 yemek kaşığı konserve bezelye,
1/2 su bardağı zeytinyağ,
1 yemek kaşığı tozşeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 limon suyu,
1 su bardağı kaynar su,
1/2 demet dereotu.



Hazırlanışı
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın. Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder