Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek – yarım su bardağı pirinç – 1 adet soğan – 1 adet havuç – 1 limonun suyu – 2 yemek kaşığı zeytinyağı - uygun miktarda maydanoz – nane ve roka
--------------------------------------------------------------------------------
Mercimek ve pirinçleri ayrı olarak haşlayın ve soğuk su ile yıkayıp süzülmesi için bekletin.
Soğanı ufak doğradıktan sonra, zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Rengi dönmeye başlayınca, süzülmüş mercimek ve pirinci üzerine ilave edin. Birkaç defa çevirip altını kapatın.
Havucun kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Maydanoz, nane ve rokaları ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri bir salata kasesine aldıktan sonra, limon suyu, zeytinyağı, tuz ilave edip hafifçe karıştırın ve servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder