Acıbademli Muhallebi tarifi için Malzemeler :
* 2 Su Bardağı Süt
* 4 Adet Yumurta Sarısı
* 1 Adet Limon
* 25 GR Toz Jelatin
* 4,5 Su Bardağı Toz şeker
* 3 Adet Kedi Dili Bisküvi
* 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
* 100 GR Sütlü Çikolata
* 4,5 Su Bardağı Çiğ Krema
* 100 GR Acıbadem Bisküvisi
* 1 Çorba Kaşığı Meyve Şekerlemesi
Acıbademli Muhallebi yemeğinin hazırlanışı:
Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın. Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. 2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattıktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
Kaynak: kadinca.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder