9 Haziran 2011 Perşembe

Parfe Tarifi

Krem şanti, labne peynir, çilek ve sütle hazırlanan parfe; sıcak yaz günlerinde serinleten bir tatlı tarifi üstelik hazırlanışı da çok pratik!


Malzemeler,

2 poşet toz krem şanti
1 paket labne peyniri (200 gram)
2 su bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kâse çilek

Hazırlanışı,

Çilekleri bol suyla yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın.
Krem şanti ve sütü karıştırıp mikserle kıvamı koyulaşana kadar çırpın.
Labne peynir, doğranmış çilek, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Karışımı kâselere pay edip buzdolabında 1 gece bekletin.
Servis yapmadan önce düz tabağa ters çevirip üzerini çilek ve naneyle süsleyin.

Afiyet olsun.

Kaynak: yuksektopuklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder