Malzemeler 6 Kişilik
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet haşlanmış kereviz
2 adet domates
1 adet soğan
1-2 dal maydanoz
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı acı toz biber
Yeterince karabiber
Yeterince tuz
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın.
Tencerede soya yağını kızdırın ve tavukları kavurmaya başlayın.
Tavuk göğüsleri pişince bir kenara alın.
Ayrı bir yerde sıvı yağı kızdırın, içine unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kereviz, soğan ve domatesi çok küçük küpler halinde doğrayın.
Sebzeleri unlu tencereye ilave edip kavurmaya başlayın.
Sebzeler ezilmeye başlayınca içine tavuk parçalarını, domates sosunu, tuz ve baharatlarını ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder