1 Haziran 2011 Çarşamba

PATLICANLI MAKARNA

Malzemeler 5 Kişilik
1 paket makarna
3 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
1-2 dal maydanoz
2 adet sivri biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yeterince karabiber
Yeterince tuz

Makarnaları tuzlu suda 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek haşlayın. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
Patlıcanları soyun, çok küçük parçalar halinde doğrayın ve acı suyunun çıkması için tuzlu suda bir süre bekletin.
Soğanı soyup yıkayın ve ince ince doğrayın.
Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın, yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Tavada zeytinyağını kızdırın, salçayı ekleyin, 2-3 defa karıştırdıktan sonra soğanları, biberleri ve suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları atıp kavurmaya başlayın.
Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin, birkaç defa daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Makarnaları servis tabağına koyun. Üzerine hazırladığınız patlıcanları ekleyin. Henüz sıcakken rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder