25 Mayıs 2011 Çarşamba

Yok mu Bir Tabak Daha Tarifleri

Yok mu Bir tabak Daha tarifleri ile tekrar merhaba

Sizlere Maggi yarışması için hazırladığım tariflerimi paylaşacağım. Özellikle Makarna Güvecine dikkat diyorum. Çok değişik ve vitaminleri içinde olan bir tarif oldu. Genellikle makarnayı haşlayıp yemeğin içinde kullanırız. Bu tarifte makarnayı hiç haşlamadan et ile beraber kavurarak yemeğini yapıyoruz. Böylelikle lezzeti ve vitamini içinde kalıyor. Ayrıca bir de güveç lezzetini ekliyoruz. Sonuç muhteşem.Mutlaka denemenizi öneririm.

4 Renkli Beyaz Rüya pastası da Maggi final için hazırladığım bir tarif. Eşim genelde pasta yemez. Ama bu pastama bayıldı. Yarışmadan bu yana pastayı istek üzerine 3 kere hazırladım. Malzemeniz var ise mutlaka hazırlamanızı öneririm…

Şimdiden afiyet bal olsun…

Sevgiler







KUZU ETLİ MAKARNA GÜVECİ

Malzeme

500 gr kuzu kuşbaşı eti, 1 paket midye makarna, 2 yemek kaşığı Maggi Sofrito, 1 soğan, 2 yeşil biber, 2 kırmızı biber, 2 diş sarımsak, 2 kırmızı biber, 300 gr mantar, 2 dal biberiye, 2 dal kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, ½ maggi et suyu tableti, 4 su bardağı sıcak (kaynar) su, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber

Yapılışı

Teflon bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. Yağ ısındıktan sonra kuzu etini ilave edip soteleyin. Yaklaşık 2-3 dk sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı ilave edip sotelemeye devam edin. Üzerine çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız yeşil biberi ve kırmızı biberi de ilave edin. 2 yemek kaşığı Maggi Sofrito’ yu ekleyip karıştırın.1 paket haşlanmamış makarnayı da ekleyip beraber pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın tuzu, karabiberi ve biberiye ile kekiği ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın. Üzerine ince dilimlediğiniz mantarları ekleyip çok az soteleyin ve Makarnaların üzerine ekleyip karıştırın. Güveç kabına malzemenizi döküp yayın. 1 su bardağı sıcak suda ½ maggi et suyu tabletini ilave edip karıştırın ve güveç kabına dökün. Üzerine kalan 3 su bardağı suyu ekleyin. Son olarak kalan 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave ettikten sonra güvecini önce yağlı kağıt ardından alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dk pişirin. Yemeğiniz fırında pişerken ara ara karıştırın. Süre dolduktan sonra üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kaşar peynirini serpin ve tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alıp sıcak olarak servise sunun.

Not: Yemeğimizin en önemli özelliği makarnanın haşlanmadan et ile beraber pişmesi. Böylelikle makarnadaki vitaminler yemeğimize geçiyor. Hem kıvam veriyor hemde lezzetini arttırıyor. Mantarları ayrı bir tavada pişirmemizin sebebi makarnayı koymadan önce pişirirsek fazla pişeceği için ezilecek. Makarna ile beraber pişirirsek te mantarlar güzel sotelenmeyecektir. Yemeğinizi fırında pişirirken makarnanın suyunun yemeğe iyi karışması için ara ara mutlaka karıştırın. Büyük güveçlerde pişirmeye dikkat edin. Tek kişilik güveçlerde pişirme zorlaşır.Yemeğinizi pişirirken sıcak kaynar su kullanmaya dikkat edin. Makarnanın kalınlığına göre su miktarınız değişebilir. Eğer daha kalın bir (Kalın kesme vb) makarna ile pişirirsek daha fazla su kullanabilirsiniz. Yemeğinizi fırında karıştırırken pişme durumuna göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.


Kaynak:lezzetibol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder