25 Mayıs 2011 Çarşamba

Somonlu Kanepe

Merhabalar

Sizlere çok pratik ve aynı zamanda müthiş lezzetli bir kanepe tarifi vermek istiyorum. İGLO Açık Deniz Somonlu Kanepe.

Bu tarifi İzmir de düzenlediğimiz etkinlikte değerli blogger arkadaşlarım için hazırlamıştım. Çok beğenilmişti. (Ne güzel bir gündü)

Ekmek üstü lezzetlere bayılırım. Fazla zamanınızı almadan hazırlayıp misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. İGLO Açık Deniz Somonu kullandığım için tarifim aynı zamanda çok sağlıklı oldu.

Kızarmış ekmek üzeri nefis nefis…

Mutlaka denemenizi öneririm

Sevgiler





İGLO AÇIK DENİZ SOMONLU KANEPE

Malzeme

1 paket (2 parça) İGLO Açık Deniz Somonu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1-2 çorba kaşığı limon suyu, 2 diş sarımsak (iri ise 1 diş), 5-6 dal maydanoz, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, Tost Ekmeği

Yapılışı

İGLO Açık Deniz Somonunu buzluktan çıkarın. Derin bir tencerenin içine su koyup kaynatın. Kaynayan suya İGLO Açık Deniz Somonunu koyun. Yaklaşık 15 dk haşlandıktan sonra bir kenara alın. Mutfak robotunun içine İGLO Açık Deniz Somonunu, zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, sarımsakları, yarım çay kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip rondodan çekin. Eğer tuz ve limon suyu az gelirse ilave edebilirsiniz. Derin bir kasenin içine malzemeyi alın. Üzerine ince kıydığınız maydanozları ekleyin. Tost ekmeklerini kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine somonu sürün. Son olarak kırmızı toz biber gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder