31 Mayıs 2011 Salı

BUHARDA TAVUK GOGSU

Malzemeler 2 Kişilik
1 adet tavuk göğsü
5 adet haşlanmış patates
150 gr tereyağı
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr domates sosu
1 tutam taze nane
1 tutam taze kekik
1 tutam taze fesleğen
1 tutam rendelenmiş zencefil
1 tutam tane karabiber
Yeterince tuz

Buhar tenceresindeki suyun içine taze kekik, taze nane ve tane karabiber atın.
Tavuk göğsünü enine kesip içini rendelenmiş zencefille doldurun, üzerine tuz ve karabiberini ilave edip buhar tenceresine yerleştirip 5 dakika pişirin.
Ayrı bir yerde patatesleri küp küp doğrayın.
Tavada zeytinyağı ile tereyağını kızdırın. İçine patatesleri, tuzu, karabiberi ekleyip bir süre kavurun. Pişmeye yakın taze baharatları ilave edip ocaktan alın.
Domates sosunu kaynatın, içine kekik, tuz ve karabiber ekleyip bir süre pişirin.
Pişen tavuğu dilimleyin, patateslerle birlikte servis tabağına alın. Üzerine sosunu da gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder