30 Mayıs 2011 Pazartesi

BEYAZ CIKOLATALI BROWNIE

Malzeme

4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 200 g bitter çikolata, 125 gr tereyağı veya margarin, 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya, ½ su bardağı un, 200 g beyaz çikolata, 1 su bardağı böğürtlen, 1 fiske tuz

Yapılışı

Tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Ocaktan aldıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı içine kırarak ekleyin ve eritin. Soğumaya bırakın. Ardından tereyağlı çikolata karışımına teker teker yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilyayı ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin. Çok fazla çırpmamaya özen göstererek malzemeyi karışıma yedirin. Son olarak küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ve böğürtleni ekleyip az karıştırın. Dikdörtgen borcam kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın. Brownie malzemesini kalıba dökün. 160 derecelik önceden ısınmamış fırında 25 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Kaynak:lezzetibol

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder