23 Mayıs 2011 Pazartesi

I SPIRIT VODKA

Rusya ile özdeşleşmiş olsa da, votkanın kökeni aslında İtalya’ya dayanıyor.

I SPIRIT VODKA da gücünü bu köklü geçmişten alıyor…


İtalyan sosyetesinin tercihi I SPIRIT VODKA’yı dünya pazarına sunan isimler Giuseppe Cipriani, Francesco Cosulich ve Andrea Tessitore İstanbul’daydı.

Tadıyla ve tarzıyla olay yaratan I-SPIRIT VODKA önce İtalya’da ardından da dünyanın farklı ülkelerinde gece hayatına damgasını vurdu.

İstanbul gecelerinin yıldızı olmayı ise şimdiden başardı.



İtalya’dan çıkıp tüm dünyaya hızlı şekilde yayılan I SPIRIT VODKA’yı dünya pazarına sunan isimler Giuseppe Cipriani, Francesco Cosulich ve Andrea Tessitore, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 12:30’da, Cipriani Restaurant’ta düzenlenen özel bir davette basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Dünyaca ünlü Harry’s Bar’ın ve Cipriani restoranlarının sahibi Arrigo Cipriani, varisi Giuseppe Cipriani ile İtalya’nın en tanınmış işadamlarından Lapo Elkann ve yardımcısı Andrea Tessitore’un yanı sıra şarap dünyasının önde gelen isimleri Marco Fantinel ve Francesco Cosulich’i de yanına alarak I-SPIRIT VODKA’yı hazırladı. Bu ekip, I-SPIRIT VODKA’yı önce İtalya’yla ardından da dünyanın farklı ülkeleriyle tanıştırdı. Tadıyla ve tarzıyla olay yaratan I-SPIRIT VODKA şimdiden İstanbul gecelerinin yıldızı olmayı başardı.



Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunulan I SPIRIT VODKA’nın dünya pazarındaki başarılı tanıtımının altında imzası bulunan isimlerden Giuseppe Cipriani, gençlik dönemlerinden bu yana böylesine ayrıcalıklı bir votka üretmenin hayalini kurduğunu belirtti: “Kaliteye olan tutkumuz, bizi dünyanın en iyi votkasını üretmeye yöneltti. Damıtma işleminin en ince sırlarını keşfetmek için sayısız ülke dolaştık. Sonuçta da ortaya benzersiz bir votka koymayı başardık. Ben bir İstanbul hayranıyım ve I-SPIRIT VODKA gibi ayrıcalıklı bir ürünü Türkiye pazarına sunmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum.”



Francesco Cosulich, “En saf ve en iyi votkayı hazırlarken, bunu İtalyan yaşam tarzıyla özdeşleşmiş bir şekilde sunmayı hedefledik,” dedi. “Veneto ve Friuli bölgelerinin muhteşem şaraplarından elde edilen üzüm alkolünü damıttık, üretimde buzullardan gelen en saf suları kullandık. Tüm bunları bizim dışında yalnızca mentorumuz Arrigo Cipriani’nin bildiği gizli formülümüzle bir araya getirerek I SPIRIT VODKA’yı yarattık. 2011 yılında Türkiye’de 12.000 şişe I SPIRIT VODKA satmayı hedefliyoruz. I SPIRIT VODKA’nın Türkiye premium votka pazarında kısa sürede en çok tercih edilen marka olacağından şüphem yok. Bu nedenle yıllık hedefimizin daha üzerinde bir satış gerçekleştirmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.”


İtalyanların Türkiye’yi ve Türklerin de İtalya’yı çok sevdiğini dile getiren Andrea Tessitore ise, I-SPIRIT VODKA’nın bu nedenle her iki ülkede geniş bir hayran kitlesi edineceğine inandığını belirtti: “I-SPIRT VODKA ile İtalyan yaşam tarzını ve derin bir kültürün izlerini yansıtıyoruz. Lüks, kalite, aşk ve tutkunun bir araya gelmesiyle üretilmiş bir votka arayanlara I SPIRIT VODKA ile yanıt verdik. Harry’s Bar’ın kurucusundan aldığımız mirası canlı tutmak ve geleceğe ulaştırmak da öncelikli vizyonumuz.”



I SPIRIT VODKA, Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunuluyor. Toplantıda hazır bulunan Mania Gurme Genel Müdürü Osman Tokat, “Mania Gurme olarak I SPIRIT VODKA’yı Türkiye’de temsil ediyor olmaktan gurur duyuyoruz. I SPIRIT VODKA’yı hazırlayan ekibin böyle prestijli bir ürün için bizimle çalışmayı tercih etmiş olmaları bizim için çok önemlidir. I SPIRIT VODKA tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gece hayatına renk katmaya başladı bile. Kulüplerde ve özel davetlerde I SPIRIT VODKA’yı deneyenlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz.”



21. yüzyılın en ayrıcalıklı votka markası: I SPIRIT VODKA



Bir İtalyan zarafetiyle eğlence dünyasın ruhunu ele geçiren I SPIRIT VODKA’nın tarifi eski, vizyonu ölümsüz, tarzı ise avangart… Her bir damlası, saf ve değerli…



Tadıyla ve tarzıyla olay yaratan I-SPIRIT VODKA önce İtalya’da ardından da dünyanın farklı ülkelerinde gece hayatına damgasını vurdu. İstanbul gecelerinin yıldızı olmayı ise şimdiden başardı.


İtalyan simyacıların büyük keşfi



Her ne kadar Rusya ile özdeşleşmiş olsa da, votkanın kökeni aslında İtalya’ya dayanıyor. Tarihte ilk kez İtalya’da damıtılmış olan votkanın dikkat çekici bir öyküsü de var. Günümüzde eğlence hayatının vazgeçilmez içkisi olan votka, 11–12. yüzyıllarda, iksir taşını bulmak için beyaz şarabı damıtarak üzüm alkolünü elde eden İtalyan simyacılar tarafından keşfedildi. İtalyan simyacılar bu keşfi yaptıklarında beyaz şarabın “ruhuna” ulaştıklarını düşünmüşlerdi. Bugün bu eşsiz mirası devralan I SPIRIT VODKA da adını Latince’de ruh anlamına gelen “spiritus” kelimesinden alıyor.



I SPIRIT VODKA, tarihin süzgecinden geçmiş güçlü bir bilgi birikimini, dünyaca beğenilen İtalyan damak zevkini günümüz teknolojisiyle birleştirilerek benzersiz bir içecek olarak sahneye çıkıyor.



Veneto ve Friuli’nin şaraplarının ruhu



İtalyan şarabı, dünyanın dört bir yanında damıtılmaya en uygun şarap türü olarak kabul görüyor. I SPIRIT VODKA da, Kuzey İtalya’nın Veneto ve özellikle Collio kasabasının da içinde bulunduğu Friuli bölgelerinin muhteşem üzümlerinden elde edilen alkolün damıtılmasıyla üretiliyor.



Babadan oğla aktarılarak bugüne gelmiş bir tarif


I SPIRIT VODKA’nın damıtıldığı şarapların kaynağı olan bölgeler özellikle damıtma tarzlarıyla da ün sahibi. Bölgenin damıtma uzmanlarınca bilinen ve babadan oğla aktarılarak bugüne gelmiş özel bir tarif bulunuyor. Tarife göre, mükemmel kaliteye ulaşmak için beş kez damıtma işlemi yapılıyor. Damıtılmış alkol, kristal berraklıktaki Dolomit kaynak suyu ile karıştırıldıktan sonra %40 alkol içeren saf içecek -18 dereceye kadar soğutuluyor ve son bir kez daha filtrelenerek I SPIRIT VODKA elde ediliyor.



Arrigo Cipriani öncülüğünde hazırlanan I SPIRIT VODKA dünyanın tercihi oldu



Dünyaca ünlü Harry’s Bar’ın sahibi Arrigo Cipriani ve İtalya’nın en tanınmış işadamlarından Lapo Elkann’ın yanı sıra şarap dünyasının önde gelen isimleri Marco Fantinel ve Francesco Cosulich tarafından hayata geçerilen I SPIRIT VODKA, çok kısa bir sürede dünyanın seçkin kulüplerinin en çok tercih ettiği votka markalarından biri haline geldi. Marco Fantinel ile Francesco Cosulich şarap üretimindeki deneyimlerini I SPIRIT VODKA’ya yansıtıyorlar. Lapo Elkann’ın vizyonerliği ve Arrigo Cipriani’nin içki kültüründeki eşine az rastlanır tecrübesi de buna eklenince 21. yüzyılın en ayrıcalıklı votka markası olarak kabul edilen I SPIRIT VODKA, gerçek İtalyan ruhunu tüm dünyaya yansıtmaya başlamış bulunuyor.



Mania Gurme tarafından Türkiye pazarına sunulan I SPIRIT VODKA, eğlence dünyasına damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder