21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yalanc? Kozalak Pasta

      Bu pastanın orijinal kaynağı neresidir bilmiyorum ama ben tarifi, çok becerikli olan sevgili halamdan aldım. Tarifi siteye bir an önce eklememi tembihledi.

       Bu vesileyle çok kolay bir pasta olan, yalancı kozalak pasta yapmak için mutfaktayım.

       Pastanın ana maddesi kakaolu pirinç patlağı, kakaolu mısır gevreği ile de oluyor ama pirinç patlağı ile yapıldığında pastalar tam da kozalak gibi duruyor. diğer malzemeler ise genellikle evde her zaman bulunabilen malzemeler.

        Bu arada benimki gibi tupperwear marka limon sıkacağınız varsa, onlarla ne yazık ki kozalakların şekli güzel olmuyor; klasik, eski model limon sıkacağı ile çok güzel oluyor…

        Yalancı kozalak pastayı yalancı yemekler etkinliği sahibesi sevgili Serap a gönderiyorum, bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyor ve arkadaşıma kolay gelsin diyorum.



        Malzemeler

       250 gr. Kakaolu pirinç patlağı

       2 çorba kaşığı bal

       1 çorba kaşığı kakao

       70 gr. Tereyağı

       Bir paket (80 gr.)bitter çikolata

       Yarım bardak kadar iri çekilmiş fındık (isterseniz)

       1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

      Uygulama 

      Genişçe bir kaba tereyağını koyarak düşük ısıdaki ocakta eritiyorum. Bu arada bitter çikolatayı da küçük parçalara kırıp tereyağın içine alıyorum. Her ikisi de eriyince ocaktan alıp, içine 2 yemek kaşığı bal, 250 gr. Pirinç patlağı ve kakaoyu eleyerek ilave ediyorum. Son olarak fındık parçalarını da karışıma ekliyorum.

       Klasik limon sıkacağının üst parçasını ters çevirip, çukur kısmına pirinç patlaklarını kaşık yardımıyla dolduruyorum. Hafifçe bastırıyorum, ters çevirip servis tabağına aktarıyorum. Tıpkı küçük kaseye pilav koyup ters çevirerek servis tabağına aktarmak gibi…

       Limon sıkacağının şekli ve pirinç patlaklarının kakaolu olması birleşince temsili kozalaklarımız hazırlanmış oluyor. Bu malzemelerle 18- 20 adet kozalak hazırlamak mümkün. Kalabalık misafiriniz bile olsa yetmeme sorunu yok. Kozalak pastanın üzerine, küçük bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpiyorum,  bunlar da kar taneleri oluyor.



       Buzdolabında birkaç saat bekletip sonra servis yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder