28 Şubat 2011 Pazartesi

Spoil

Türkçe karşılığı 'Şımar' anlamına gelen mekan, gerek yemekler gerekse müzik ve lokasyonu ile kendini şımartmak isteyenlerin yeni mekanı olmaya aday...

Cuma-cumartesi 12.00-04.00, diğer günler 12.00-02.00 arasında açık. Pazar kapalı. Kredi kartları geçerli.

Şişhane’nin geçtiğimiz sezonki yıldızı Public sessiz sedasız çekildi semtten. Geçtiğimiz ay yerine açılan Spoil ilk günden semtin yeni cazibe merkezi olacağını ispatladı. Yeni kulüp açıldı gazına gelenleri de uyaralım. Spoil bir kulüp değil, sıkı bir barı ve Akdenizli menüsü olan bir işletme. Şişhane’de öğle servisinden itibaren dolup dolup taşan mekânın tasarımı Yalın Tan&Jeyan Ülkü imzalı. Mekân aydınlık, ferah ve modern bir görünüme sahip. Toprak ve siyah tonlarında şık minimal dokunuşlarla hareketlendirilen mekândaki upuzun bar da ilgi çeken köşelerden. Yemek için mermer masalardan şaşmayın; bir akşamüstü içkisi için içeri sızdıysanız mutlaka bara kurulun.

Spoil’in mutfağı baştan aşağı malzemesi, pişirme yöntemleriyle tam bir Akdenizli. Öğlen ve akşam servis edilen menüsü farklı. Öğlen menüsünde ızgara kestane mantarı, portakal ve safran soslu roka salata, ızgara tavuk, bonfile ve sebze salataları, keçi peynirli, semizotlu, kavrulmuş ceviz ve nar soslu kuskus salatası, zeytinyağlı kereviz, ayva ve yer elması, zeytinyağlı pazı ve kuru börülce, füme ev yapımı somon ve dana eti ve balık ve karidesli ılık tart ve damla sakızlı balkabağı çorbası gibi hafif doyumluklar var. Ana yemeklerde ise kuzu butlu rigattoni, köz patlıcanlı anelloni, ızgara et ve balık alternatifleri ile birlikte bir de günün yemeği yer alıyor. Yemek üstüne ya da bir kahve yanında alabileceğiniz tatlılarda ise ise havuçlu kek, çikolatalı tart, trüf pasta gibi çeşitler var.

Akşam menüsü ise daha bir afili. Soğuk başlangıçlarda meze niyetine paylaşımlık sebze terin, tabouleh gibi seçenekler, zeytinyağlı kuru börülce ve midye tabağı, orkinos tartar ve füme alabalık, karides ve tavuk ciğerden oluşan nefis pate üçlemesi, sıcak başlangıçlarda ılık enginar dolması, cevizli peynir sufle, rakılı domates soslu sote fener balığı ve ördek terin dikkat çekiyor. Ahtapot ve erişteli fasulye çorbası da çorbaseverler için yeni bir keşif tadında. Ana yemekler de ızgara et ve balık çeşidi bakımından tatmin edici. Yanındaki eşlikçileriyle de oldukça özgünler. Örneğin ızgara tavuk ağır pişmiş bademli bulgur pilavı ve fırında çıtır pırasa ile servis ediliyor. Kuzu butlu rigattoni, deniz mahsullü linguini, kakule ve portakalla fırınlanmış ördek ilgi uyandıran diğer seçeneklerinizden. Akşam menüsüne özel tatlılardan bergamutlu crème brulée, tavuk göğsü ve gül sulu hurmayı mutlaka deneyin.

Spoil’de yemek kadar bar da ön planda. Bara oturanların hali yaman. Hipnotize eden renkli içki şişelerinin tam karşısında, bir adım ötenizde hazırlanan kokteyller için kesilen taze meyvelerden burnunuza ulaşan tahrik edici kokularla bardan sarhoş olmadan kalkmanız zor. Cuma-cumartesi yemek sonrası sırf barı için geliyor insanlar Spoil’e. Ortamı için Asmalımescit’ten Şişhane’ye yuvarlananlara bile rastladık. İş çıkışı içkisi için de tercih eden çok. Şampanya ve narla hazırlanan özel kokteylleri de çok revaçta.

Spoil’in müziği DJ Salih Saka ve ekibine emanet. DJ performanslarının da gerçekleştiği mekâna ilk fırsatta yolunuzu düşürün, semtin yeni hip mekânının tadına bakın.

Menüden
Damla sakızlı balkabağı çorbası 12 TL
Pate üçlemesi 28 TL
Dana gerdan 42 TL
Bergamutlu crème brulée 14 TL
Satsumalı mojito 25 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder