18 Şubat 2011 Cuma

Incirli Borek Tarifi

Malzemeler

* 10-12 tane siyah incir,
* 3 hazır yufka,
* 1 kahve fincanı bal,
* 4-5 çorba kaşığı toz şeker,
* 50 gr. margarin,
* 1 yumurta sarısı,
* 2-3 çorba kaşığı esmer toz şeker.

Hazırlanışı
İncirler yıkanıp kurulanır. Sap kısımları kesilip incirler dilimlenir. Bir tavada 25 gr. margarin eritilip incir dilimleri dizilir. Toz şeker serpilip orta ateşte incirler hafif yumuşayana kadar 5-6 dakika pişirilip soğumaya bırakılır. Yufkalar 8-10 cm eninde uzun şeritler halinde kesilir. Kalan margarin eritilip her bir yufkanın üzerlerine fırça ile sürülür. Üst kısmına 3-4 dilim incir yerleştirilir ve 1 çay kaşığı kadar bal gezdirilir. Yufka şeritleri muska böreği biçiminde katlanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ile biber turam toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.

Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder