28 Şubat 2011 Pazartesi

Akademi Restoran

Akademi Restaurant, eşsiz manzarası, lezzetli yemekleri ve kalteli servisi ile keşfedilmeyi bekliyor.

Her gün 10.00-22.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Üç sene önce açılan ve sadece Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenlerine hizmet veren Akademi Restoran yaklaşık üç ay önce halka açıldı. Üniversitenin teras katına konuşlanan mekân kapalı alanda 130 kişi olan kapasitesini güzel havalarda açılan ve mekânı çepeçevre saran terasıyla ikiye katlıyor. Rektörlüğün baktığı açık alan (terasın uzantısı) da gerektiğinde izinle açılıyor ve toplamda 300 kişi ağırlanabiliyor. Kapalı alanın hemen önünde sigara içenler için ayrılan 30-35 kişilik bir bölümleri var. Etrafı çepeçevre naylon perdeyle kapatılan ve ısıtıcılarla donatılan alan soğuk havalarda da kullanılabiliyor. Cam kenarlarına yerleştirilen bodur limon ağaçları sarı-yeşil görünümleriyle olduğu kadar çağrıştırdığı lezzetle de ferahlık hissi veriyor. Akademi Restoran’a ulaşmak için atılacak ilk adım rezervasyon. Rezervasyonunuz sayesinde üniversitenin sıkı güvenlik kont-rollerini atlatarak içeri girebiliyor ve koridorda ilerliyorsunuz. İlerlediğiniz koridor sizi C bloğa götürüyor. Asansörü kullanarak üçüncü kata çıkıyorsunuz. Bir kat da merdivenle çıktıktan sonra terasa ulaşıyorsunuz. Karşınıza çıkan iki kapının ikisinin de üzerinde hiçbir ibare yok, ‘yanlış mı geldim?’ diye tereddüt edebilirsiniz ama kapıyı açın, restorandasınız. Girer girmez sağ tarafta küçük bir bar; sol tarafta servis masası, açık büfe servis alanı ve tam karşınızda ikişerli dörderli sıralanmış masalar yer alıyor. Toplu halde oturmak isteyenler için altı kişilik yuvarlak masaları da var. Masalar arasında uzanan kırmızı halı dışında kalan zemin eski tip parkelerle kaplı. Mekânın boydan boya cam olan sağ ve sol tarafı, genele hakim olan ahşap döşemeye hareket katmış; fondaki enfes manzara da cabası.

Sol taraf Çırağan Caddesi, sağ taraf Boğaz köprüsü, Kız Kulesi, tarihi yarımada, Karaköy... Salonun bitiminde, açık büfe alanına bakan köşeye kurulmuş piyano ise müzikli gecelerin habercisi. Hafta sonu brunch’larına katılmak içinse minimum 50 kişi barajını aşmanız gerekiyor. Akşam 22.00’ye kadar servis veren mekân özel davet ve organizasyonlarda gece 01.00’e kadar açık kalabiliyor. Rezervasyonu atlamayın aksi takdirde güvenlik engeline takılıyorsunuz, daha da kötüsü herhangi bir organizasyon için mekân kapatılmışsa kapıdan dönebiliyorsunuz. Gruplar için dokuz farklı menü seçeneği var ancak bunlarla sınırlı değilsiniz. Menüler arası geçişler ya da eklemeler, çıkartmalar yapabiliyorsunuz. Yemeğe hafif bir başlangıç yapmak istiyorsanız keçi peyniri terin alabilirsiniz. Kabak, patlıcan, tatlı kırmızı biber, fesleğen yaprakları ve keçi peyniri katlarından oluşan keçi peyniri terin, nar ekşisi sosla servis ediliyor. Tabağı süsleyen cupcake görünümü verilmiş parmesanın içinde kabuğu soyulmuş cherry domates var, süs deyip geçmeyin tadına mutlaka bakın. Izgara sebzeler gayet hafif. Keçi peyniri sütle yumuşatılmış, keskin tadından eser yok; mükemmel uyumu ise fesleğenle yakalamış. Milföy hamuruna sarılı keçi peynirli salata ise salatacılara farklı bir alternatif. Bize göre bu salatanın iki farklı yüzü var. Bir yüzü, yeşillikler, cherry domates gibi bilumum salata malzemelerinden mütevellit. Diğeri ise nar ekşisi sosla hafif tatlanmış kavrulmuş ceviz, küp küp doğranmış kırmızı elmalar ve en tepede gururla kurulan milföy hamuruna sarılarak fırınlanmış keçi peynirinin oluşturduğu lezzet bombası... Tatlı-ekşi, lezzetli bir salatayla doymak isteyenlere önerilir.

Sağlıklı seçimlerle devam etmek isteyenlere bir başka önerimiz ise asma yaprağına sarılı levrek ızgara. Bir gün boyunca asma yaprağında bekletildikten sonra ızgara edilen levrek, asma yaprağının tuzuyla, asma yaprağının altına yerleştirilen limon diliminin hafif ekşi tadını içine çekmiş, daha da lezzetlenmiş. Garnitür olarak servis edilen sebzeler de balıkla gayet uyumlu ancak ızgarada bekleme süresi biraz daha kısa tutulursa sebzelerin tadının daha iyi alınabileceği kanaatindeyiz. Etoburlar tercihlerini iç pilavla doldurulan bonfile sarmadan yana kullanabilirler, ancak fazla pişirilmemesi dipnotunu düşerek. Aksi takdirde ızgarada yağını kaybeden, kuruyan bonfile lezzetini de kaybediyor. Bonfilenin yanında servis edilen haşlanmış patates ve sebzelerle hazırladıkları garnitür ise çok başarılı. Kapanış için önerimiz ise sıcak çikolatalı kek. Bu kek bir nevi sufle türevi. Bitter çikolata, çok az şeker, un ve sütle hazırlanıyor, kesme dondurmayla servis ediliyor. Gün içinde kendi kendinize ya da birkaç arkadaşınızla gittiğinizde ise o günün yemekleri neyse onlar arasından seçiyorsunuz. Önceden hazırlanmış, basılı bir menüleri yok. Menüyü servis elemanının ağzından dinliyorsunuz: Mangalda balık, et, tavuk çeşitleri; makarnalar, salatalar... İçki servisi ise ancak rezervasyonda belirtildiği takdirde yapılabiliyor. İçki seçenekleri çok geniş değil ancak önceden belirttiğinizde istediğiniz yerli-yabancı her türlü içkiyi sizin için hazır ediyorlar. Belirli bir düzen içinde ilerlememekle birlikte özel geceler de (caz geceleri gibi) düzenliyorlar. Bir-iki hafta önceden telefonla bilgi alabilirsiniz. Bayi, şirket toplantıları; nişan, düğün dernek türü organizasyonlar için de müsaitler. Fiyatları da gayet uygun.

Menüden
Keçi peyniri terin 10 TL
Bonfile sarma 18 TL
Asma yaprağına sarılı levrek ızgara 20 TL
Sıcak çikolatalı kek 7 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder