22 Şubat 2011 Salı

Cento Per Cento

Türkçe anlamıyla 'yüzde yüz' anlamına gelen mekânda, şefinden mutfağına, dekorasyondan menüsüne varıncaya kadar gerçek bir İtalya deneyimi yaşıyorsunuz.

Pazar hariç her gün 11.00-01.00 arasında açık. Kredi kartları geçerli.

Adından da anlayacağınız üzere yüzde yüz İtalyan bir restoranla karşı karşıyayız (Cento Per Cento İtalyanca ‘yüzde yüz’ anlamına geliyor). Şefinden mutfağına, hatta menüye -çeşitler İtalyanca, altında Türkçeleriyle yazılmış- varıncaya kadar gerçek bir İtalya deneyimi yaşıyorsunuz.

Anlatmaya en baştan başlayalım.Mekân şu sıralar yeniden yapılandırılan ve modası hiç geçmeyen Abdi İpekçi Caddesi üzerinde yer alıyor. Güzel havalarda kaldırıma birkaç masa ile taşıyorlar. Caddeden gelip geçenleri süzmek zevkli olsa da bize kalırsa içeride oturmayı yeğlemelisiniz. Sami Savatlı imzalı dekorasyonu sizi Manhattan’daki İtalyan lokantalarına ışınlıyor adeta. Girişte uzun bir bar var. Burası iş çıkışı aperativo’ları için ideal. Bir kat aşağıda ise masalar, açık mutfak ve çıtır pizzaların piştiği odun fırını bulunuyor. Siparişinizi verip yemeğinizi beklerken mutfakta mekânın sahiplerinden Erol Kaynar’ı harıl harıl çalışırken görürseniz şaşırmayın ve bu size Cento per Cento’nun ne kadar özenle hayata geçirildiğine dair bir ipucu olsun. Koyu renk dekorasyonda ilk dikkat çekenler pizza fırınının üzerine tavana kadar dizilmiş odunlar, diğer duvarda dizili şaraplar ve arka taraftaki dev özel tasarım avize. Doğal deriler, masif ahşaplar, mozaik kaplamalar, bronz ve sıva yüzeyler bir arada kullanılmış. Şık ama ağır değil kesinlikle. İş yemeği de yiyebilirsiniz, doğum günü de kutlayabilirsiniz.
Menü, Londra’daki İtalyan restoranı Latium’un ortağı ve şefi Maurizio Morelli tarafından oluşturulmuş. Kendisi sürekli burada olmayacak ama paniğe gerek yok, mutfakta bir İtalyan şef daha var; emin ellerdesiniz. Taze makarnalar ve özel ahşap bir servis üzerinde sunulan metrelik pizzalar doğal olarak en çok rağbet görenler olsa da carpaccio’ları, kızartma ve bruschetta’ları, risotto’su, ızgaraları, salataları da mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Başlangıçlardan marine somon dilimlerini özellikle tavsiye ediyoruz. Yemeğinizin üzerineyse mascarpone’li orijinal tiramisu fevkalade gider. İşin en güzel yanı da tüm bunları yaparken cüzdanınızı boşaltmanızın gerekmemesi. Fiyatlar Nişantaşı ortalamasının altında. İşletmede Didem Özgen’in parmağının olduğunu söylediğimizde her şeyin kafanızda daha iyi oturacağından eminiz. Kendisi Kuruçeşme’de çok sevdiğimiz FunFatale’in işletmecisiydi, şimdilerde ise Cento Per Cento ile Maybe Salomanje arasında mekik dokuyor.

Menüden
Dana carpaccio 15 TL
Bruschetta 6 TL
Tagliatelle alla Bolognese 19 TL
Fırında tavuk 23 TL
Calzone 22 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder