28 Şubat 2011 Pazartesi

Hush Restaurant Lounge & Bar

Hush Restaurant, İstanbul'un nabzını tutan Boğaz Köprüsü'nün karakterini sahiplenen, Anadolu ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayarak Kadıköy'de mutlu olma önerisiyle karşınıza çıkan bir mekan.

Lounge hafta içi 10.30-22.00 arasında, hafta sonu 04.00'e kadar açık. Mutfak ise hafta içi 22.00, hafta sonu 23.00'e kadar açık.

Hush aslen bir hostel ama aynı zamanda sanat alanı, restoranı, lounge’u ve barı ile 140 yıllık eski bir Rum evine konumlanmış bir kompleks. Kadıköy’de eksikliği hissedilen pek çok şeyi tek bir mekânda buluşturuyor. Café/bar’ı bir ay kadar önce açıldı. Amaçları öğlen ve akşam yemekleriyle Kadıköylülere hitap etmek ve eğlenmek için Kadıköy’de istedikleri türde bir mekân bulamayıp, Asmalımescit’e, Cihangir’e kaçanların Kadıköy’e bağlanmasına sebep olacak türden bir mekân yaratmakmış ki Kadıköy’de yaşayanlardan dinlediğimiz kadarıyla bu eksiği kapatmak için gösterdikleri çaba takdiri hakediyor. Hafta sonu DJ performanslarının gerçekleştiği bu mekânda bu ay itibariyle canlı müzik geceleri de başlıyor.

Giriş katta eski bir Singer dikiş makinesi ve üzerinde dergiler bulunan dar bir girişten geçerek bara ulaşıyorsunuz. Barın arkasındaki duvarda binaya ait orijinal tablolar asılı. Onlarla uyumlu olsun diye barı yeşil yapmışlar. Duvarlardaki sanat eserleri galeride sergi açmış sanatçılara ait. Bar çok büyük değil ama yeterli içki mevcut. Yine bu katta, hemen sağda -büyük bir ihtimalle ev olduğu zamanlarda salon olarak kullanılan- rahat koltukların, loş ışıklandırmasıyla rahatlatıcı bir ortamın hakim olduğu lounge kısmı var.

Bir de mutfağı ve geniş spiral merdivenleri geçince aynı zamanda bahçeye iniş için de kullanılan bir lounge odası var. Bahçeden galeriye giriş yapabiliyorsunuz, mutfağa da göz ucuyla bakabiliyorsunuz. İkinci kata daha bir restoran havası hakim. Duvarda Aslı Sönmezler’in büyük tabloları var.

Hush’un menüsü İtalyan mutfağı ağırlıklı. Pizza konusunda da iddialılar. Pizzalar elektrikli taş fırında yapılıyor, eski bir binaya sırf pizza için taş fırın döşeyememişler, ancak yine de tadından hiçbir şey eksilmiş değil. Spesiyal pizzalarından biri Verduretta; incecik hamurun üzerinde kabak (zucchini), domates, enginar, mısır ve tabii peynir var. Diğer bir özel pizza ise mor üzümlü ve ricotta peynirli pizzaları. Miss Pizza’nın ballı pizzasına bir gönderme olarak düşünmüşler bu gurme pizzayı. Üzerinde biberiye ve şam fıstığı ile servis ediliyor. Bu da -herkese hitap etmeyebilecek bir tat olsa da- yine çok başarılı, keskin kokulu, tatlı-ekşili, her lokmada değişik tatlar aldıran bir pizza.

Yemekle birlikte ya da bara veya lounge’a geldiğinizde alabileceğiniz içki menüsünde de şaraplar, kokteyller, shot’lar, yerli ve yabancı içkiler var. Fiyatları makul tutmak amacıyla şimdilik menüye yabancı şarap koymamışlar ama bu yönde bir talep olursa memnuniyetle değerlendireceklerini öğrendik. Hush’un kokteyllerine ilgi yoğun. Menüde yazmayan bir Lynchburg lemonade var, “herkes buraya onu içmeye geliyor” diyorlar.

Menüden
Keçi peynirli salata 10,50 TL
Verduretta pizza 12,50 TL
Gnocchi 11 TL
Hush Grill 22 TL
Lynchburg Lemonade 20 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder