22 Şubat 2011 Salı

Arnavutkoy Sur Balik

Sarayburnu'nda hizmet veren restoranı ile birçok müdavim edinmiş olan Sur Balık, denize sıfır restoranıyla, göz alabildiğine uzanan benzersiz bir boğaz manzarasına sahip.

Her gün 12.00-23.00 arasında açık.Kredi kartları geçerli.

Sarayburnu’ndaki restoranı ile pek çok müdavim edinmiş Sur Balık, Arnavutköy’deki yeni restoranını yalılardan birinde açtı. Tümüyle orijinal haline uygun şekilde renove edilen ikinci derecede tarihi eser konumunda 150 yıllık bir yapı olan yalının tarihi dokusuna zarar vermemek üzere mutfak zemine 570 ton sıvılaştırılmış beton enjekte edilerek yapılan özel izolasyonlu bir havuz ile denizin içine taşınmış. Böylelikle yalının birbirinden farklı dört ayrı katında da servis verilebiliyor. Her katta 50’şer kişilik kapasitesi var. Ayrıca bir de 8-10 kişilik özel salonu var, aile yemekleri, grup davetleri için ideal. Toplamda ise 300 kişilik davet ve organizasyonlar için oldukça uygun bir mekân.

Sur Balık, beyaz ağırlıklı dekorasyonu ile sade ve alımlı, göz yormuyor. Duvarlarda eski İstanbul fotoğrafları, beyaz örtülü masalarda kasımpatları ortama renk katıyor. Koridorlarda ise işletmenin mutfağına, hijyene ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olarak denizin altındaki mutfakta neler olduğunu birebir takip edebileceğiniz ekranlar var. Her şey iyi hoş da o yemek salonlarında TV kanalıyla verilen akvaryum görüntüsü olmasaydı ne de iyi olurdu. Boğaza nazırken ne gerek var bu gibi bir suniliğe!

Sur Balık’taki favori katımız dördüncü kat. Ayrıca bir barı bulunan, daha spor şekilde tasarlanan, beyaz örtülerin yerini kahverengi rahat deri koltuklara bıraktığı bu katın balkonunda sabahtan akşama durabiliriz, o derece. Balkon eninde yüksek oturum bir masada karşınıza Boğaz’ı alıp, yiyip içebiliyorsunuz. Bahar geldiğinde bir akşamüstü keyfi için kurulmanızı öneririz.

Arnavutköy Sur Balık’ın menüsü hem ekonomik hem de mezesinden tutun ara sıcağına çeşitleriyle zengin ve özgün. Samsun’dan gelen levreği, Bodrum’dan gelen dili, Gaziantep’ten gelen baklavası ve daha birçok leziz ürünüyle enfes bir sofra keyfi vadediyor. Tadına baktıklarımızdan fesleğenli levrek marin, balık mantısı, levrek dolması, balık köfte, levrek, fener rikado ve tam kıvamında ızgarada pişen ahtapot’un her birine kefiliz. Ana yemeklerde ise tuzda balık ve kağıtta levreği öneriyoruz. Yemeğin üstüne de tahinli profiterol yemeden olmaz.

Balık yemeği öğlen tercih edenlerdenseniz günlük öğle menülerine, kararsız kalanlardansanız fiks menülere takılın. Öğle menülerinde ordövr tabağı, balık böreği, mevsim salata, levrek şiş, tatlı/meyve tabağı ve limitli yerli içecek ile 60 TL’ye, balık böreği yerine balık çorbası ve levrek şiş yerine kağıtta lagos ve limitsiz yerli içecek ile 75 TL’ye doyabilirsiniz. Akşam için de bu tip iki kolay menüsü var. Fiks menü kolaylığını sevenlere duyrulur. Bu arada Sur Balık’ın mutfağında kağıtta levreği, buğulamayı yapan işinin ehli apayrı ustalar var. Her gittiğinizde aynı tadı alacağınız garanti.

Arnavutköy, Sur Balık ile iyi bir işletme kazandı bize sorarsanız temiz, kaliteli ve iyi hizmeti, özen gösterilen renovasyon projesiyle de tebriği hakediyor. Toplamda 300 kişilik kapasitesiyle davet ve organizasyonlar için değerlendirir. Dördüncü kattaki ufak balkonunda, denize nazır masada rakı-balık keyfi yapmak için yazı bekliyoruz. Yaz aylarında açılacak terası da şimdiden merak konusu. Valet parking hizmetleri mevcut, otopark derdini kafanıza takmanıza gerek yok.

Menüden
Balık mantı 10 TL
Levrek dolma 10 TL
Kağıtta levrek (iki kişilik) 90 TL
Tahinli profiterol 5 TL
Rakı (tek) 8 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder