Malzemeler
4 adet şeftali
20 adet frambuaz
2 adet muz, uzunlamasına ikiye kesilmiş
...2,5 su bardağı un
165 gram bisküvi kırıntısı*
50 gram tereyağı
1/4 su bardağı kahverengi şeker
1/3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3 adet büyük boy yumurta
1/4 su bardağı süt
Makrocenter’larda bulunan Lotus kurabiyelerini tavsiye ederim.
Yapılışı
Fırınınızı 180 C’de önceden ısıtın. Şeftalileri 5 dakika haşlayıp hemen soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyun ve ortasındaki çekirdeği çıkartıp ikiye kesin.
Kelepçeli 23 cm çapındaki kek kalıbının altına parşömen kağıdı serin. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün, ardından kahverengi şekeri serpin. Frambuazları, muzları ve şeftalileri yerleştirin ve bisküvi kırıntılarını bunların üstüne dökün.
Karıştırma kabında çırptığınız yumurtalara ve şekere vanilya özütü, süt ve unu ekleyin ve karıştırın. Bunu meyvelerin üzerine dökün ve 55 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirin ve ılık olarak servis yapın.See More
4 adet şeftali
20 adet frambuaz
2 adet muz, uzunlamasına ikiye kesilmiş
...2,5 su bardağı un
165 gram bisküvi kırıntısı*
50 gram tereyağı
1/4 su bardağı kahverengi şeker
1/3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3 adet büyük boy yumurta
1/4 su bardağı süt
Makrocenter’larda bulunan Lotus kurabiyelerini tavsiye ederim.
Yapılışı
Fırınınızı 180 C’de önceden ısıtın. Şeftalileri 5 dakika haşlayıp hemen soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyun ve ortasındaki çekirdeği çıkartıp ikiye kesin.
Kelepçeli 23 cm çapındaki kek kalıbının altına parşömen kağıdı serin. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün, ardından kahverengi şekeri serpin. Frambuazları, muzları ve şeftalileri yerleştirin ve bisküvi kırıntılarını bunların üstüne dökün.
Karıştırma kabında çırptığınız yumurtalara ve şekere vanilya özütü, süt ve unu ekleyin ve karıştırın. Bunu meyvelerin üzerine dökün ve 55 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirin ve ılık olarak servis yapın.See More
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder