İstanbul’da kar var, vardı daha doğrusu, şimdi eriyor.
Eğer vaktim varsa mutlaka ya zencefilli ya da havuçlu kek yaparım kar yağarken, üzerine pudra şekeri serpilmiş ve yanına bir fincan bergamutlu sıcacık çay ile…
Bu tarifin sitede olmadığını bir okuyucumun isteği sonucunda farkettim ve hemen ekliyorum…
Malzemeler:
- 2 Adet orta boy havuç
- 1 su bardağı ceviz veya fındık
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 Su bardağı yoğurt
- 3 Adet yumurta
- 1 Buçuk su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağın 1 parmak az sıvı yağ
- 2 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 Paket vanilya
- 2 Tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri için pudra şekeri
- Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında bekletin.
- Havuçları rendeleyin.
- Cevizleri büyük bir bıçak yardımıyla kıyın veya blender dan geçirin.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın.
- Sarıların üzerine şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Yumurta beyazlarına bir fiske tuz ekleyip çırparak köpürtün.
- Yumurta sarısının üzerine yağ ve yoğurtu ekleyip iyice çırpın.
- Çırpılmış yumurta aklarını ekleyip düşük ayarda çırpın.
- Havuçları, hindistan cevizini ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı eleyerek karışımın üzerine ekleyin ve düşük ayarda çırpın.
- Yağlanarak buzdolabında bekletilmiş kalıbın üzerine biraz toz şeker serpin ve kek karışımını kalıba dökün.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına vererek 30-40 dk kadar pişirin.
- Kek kabarıp üzeri kabuklaştıktan sonra üzerine aluminyum folyo kapatarak üzerinin yanmasını engelleyebilirsiniz.
- Kek ılındıktan sonra üzeride tarçın ile karıştırılmış pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder