Tarif yazmaya verdiğim kısa bir aradan sonra, ilk yazımı benim bayıldığım bu nefis kurabiyelere ayırmaya karar verdim. Kurabiye sevenlerin bayılacağı bir tat, içine istediğiniz baharatları ekleyip kendi damak tadınıza daha uygun bir tat yakalayabilirsiniz. Pastanelerde satılan tuzlu kurupastaların tadına çok benziyor tadı, ağzı kapalı olarak bir hafta kadar tadı değişmeden muhafaza edebilirsiniz. Ama kesinlikle ölçüyü biraz fazla tutmanızı öneririm, çünkü çok çabuk tükeniyor…
Malzemeler:
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 100 gr. kaşar rendesi
- 1 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Adet yumurta
- 4 çorba kaşığı sirke
- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- Köri, toz kırmızı biber, kekik, nane, toz tavuk bulyon
- 1 Adet yumurta sarısı
- Üzeri için kırmızı pul biber, haşhaş, keten tohumu
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin ile diğer bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
- Unlanmış tezhahta hamuru oklava yada merdane yardımıyla çok ince olmayacak ölçüde açın.
- Kurabiye kalıplarıyla, çay bardağıyla veya istediğiniz başka birşey ile şekil verip tepsiye dizin.
- Üzerine önce yumurta sarısını sonra da haşhaş ve kırmızı biberi serpin. (keten tohumu da çok yakışıyor)
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder