25 Temmuz 2011 Pazartesi

Limonlu sütlaç

    • 4 kişilik
      Pişirme Süresi:40 dk
      Hazırlama Süresi:25 dk













  • Limonlu sütlaç malzemeleri

         75 gr kuru üzüm
         90 gr kırık pirinç
         1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
         1 litre süt
         225 gr toz şeker
         ¼ tatlı kaşığı tuz
         1 tarçın kabuğu
         1 çırpılmış yumurta sarısı
         15 gr yumuşatılmış tereyağı
    Süslemek için
         10 gr kavrulmuş file badem
         Portakal dilimleri





  • Limonlu sütlaç hazırlanışı


    Limonlu sütlaç: Lezzet tatlı tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Kuru üzümleri bir kasede sıcak suda bekletip süzün. Tencerede pirinç, limon kabukları ve sütün yarısını kaynatıp ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirincin içindeki limon kabuklarını çıkarın. Süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Sütü çekinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Tarçın kabuğunu içinden alın. Üzümleri, yumurta sarısını ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Yağ tamamen eriyince ve karışım harmanlanıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kavrulmuş badem ve portakal dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.
    Limonlu sütlaç artık hazır, afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder