12 Temmuz 2011 Salı

Baklava Hamuruna Sarılı Tavuk But

Malzemeler

    2 adet tavuk but (kemiksiz) 1 adet kırmızı Biber 1 adet sarı biber 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 tutam fesleğen 4 adet sarımsak 4 adet baklava hamuru 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

Tavuk butlarını; ezilmiş sarımsak dişleri, fesleğen ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile oluşturduğunuz karışım içinde marine edin. Renkli biberleri, kuru soğanı ve dolmalık fıstığı kızgın tavada, zeytinyağında soteleyin. Sotelenen harcı, tavuk budunun içine koyup, rulo şeklinde sarın. (Derili kısmı dışa gelecek şekilde.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyin. Baklava hamurundan kare parçalar kesin. Bir streç filmin üzerine hamurları, uzun bir parça oluşturacak şekilde dizin. Üzerine soğumuş tavuk butunu yerleştirin ve dikkatlice streç film yardımıyla rulo halinde sarın. 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder