6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Minik Poğaçalar


Şimdiye kadar yediğim ve yaptığım en iyi poğaça bu diyebilirim, tam benim damak tadıma hitap eden tuzlu kuru pasta tadında hem yumuşak aynı zamanda kıtır ama kesinlikle ve kesinlikle tadılması gereken bir tat. Görünüşleri de oldukça şık, özellikle kahvaltı ve çay davetleriniz için hoş bir sunum. Eğer sıcak olarak servis yapma imkanınız varsa içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz veya ortalarından kesip arasına kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.

Malzemeler:

  1. 5 Su bardağı un
  2. 2 Yumurta akı
  3. 125 gr eritilmiş tereyağı
  4. 1 Buçuk çay bardağı zeytin yağı
  5. 1 Su bardağından 1 parmak az yoğurt
  6. 1 Tatlı kaşığı tuz
  7. 2 Yemek kaşığı sebzeli çeşni
  8. 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  9. 1 Paket kabartma tozu
  10. 1 Çay bardağı doğranmış siyah zeytin
  11. 1 Çay bardağı doğranmış yeşil zeytin
  12. Yarım demet dereotu
  13. 1 Su bardağı kurutulmuş domates  (sıcak suda bekletilmiş ve doğranmış)
  14. Yumurta sarısı (üzeri için)

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
  2. Unu eleyerek karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın.
  3. Ortasına yumurta akları, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozunu ve 3 yemek kaşığı sirkeyi de ekleyip iyice yoğurun.
  4. Doğradığınız zeytinleri, domatesleri ve dereotunu ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar tekrar yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, poğaçalar kızarınca üzerine dokunduğunuzda yumuşaksa fırının ayarını kısıp biraz daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder