6 Temmuz 2011 Çarşamba

Patatesli Kirpi Köfte

patatesli kirpi köfte
Akşam çayları için farklı bir seçenek sunuyorum size, bu tarifi ister aşağıda yazacağım gibi patates ile isterseniz de sadece kaşar peyniriyle yapabilirsiniz. Kaşar peyniri ile yapıldığında pane yapmak gerekiyor, isterseniz sadece un ile paneleyebilirsiniz veya hazır pane harcı kullanabilirsiniz. Ben artık hazır ürünleri çok fazla kullanmamaya çalışıyorum, malum GDO’lu olma ihtimali en çok olan ürünlerden biri de mısır ve soya. Hazır ürünlerin içeriğine bakarsanız mutlaka mısır nişastası veya soyadan elde edilen ürünler olduğunu göreceksiniz, bu konuya kesin bir açıklama getirilinceye kadar elimden geldiğince kullanmamayı tercih ederim…

Malzemeler:

  1. 3 Adet orta boy patates
  2. 80 gr. Tulum peyniri
  3. Kıyılmış maydonoz ve dereotu
  4. 1 Tatlı kaşığı sebzeli çeşni (yada istediğiniz baharatlar ve biraz sarmısak)
  5. 1 Adet yumurta sarısı
  6. 1 Su bardağı tel şehriye, tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

  1. Patateslerini haşlayı kabuklarını soyun.
  2. Çatal yardımıyla patatesleri ezin.
    patatesli kirpi köfte hazırlık
  3. Üzerine tulum peyniri, maydonoz, dereotu, çeşni ve tuzu ekleyip yoğurun. isterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
    patatesli kirpi köfte hazırlık1
  4. Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın.
    patatesli kirpi köfte hazırlık4
  5. Düz bir kaba da tel şehriyeyi koyun.
    patatesli kirpi köfte hazırlık2
  6. Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
    patatesli kirpi köfte hazırlık3 hazırlık
    patatesli kirpi köfte hazırlık6 patatesli kirpi köfte hazırlık7
  7. Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
  8. Yanında sarmısakli yoğurt ile veya sade olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder