Akşam çayları için farklı bir seçenek sunuyorum size, bu tarifi ister aşağıda yazacağım gibi patates ile isterseniz de sadece kaşar peyniriyle yapabilirsiniz. Kaşar peyniri ile yapıldığında pane yapmak gerekiyor, isterseniz sadece un ile paneleyebilirsiniz veya hazır pane harcı kullanabilirsiniz. Ben artık hazır ürünleri çok fazla kullanmamaya çalışıyorum, malum GDO’lu olma ihtimali en çok olan ürünlerden biri de mısır ve soya. Hazır ürünlerin içeriğine bakarsanız mutlaka mısır nişastası veya soyadan elde edilen ürünler olduğunu göreceksiniz, bu konuya kesin bir açıklama getirilinceye kadar elimden geldiğince kullanmamayı tercih ederim…
Malzemeler:
- 3 Adet orta boy patates
- 80 gr. Tulum peyniri
- Kıyılmış maydonoz ve dereotu
- 1 Tatlı kaşığı sebzeli çeşni (yada istediğiniz baharatlar ve biraz sarmısak)
- 1 Adet yumurta sarısı
- 1 Su bardağı tel şehriye, tuz
Hazırlanışı:
- Patateslerini haşlayı kabuklarını soyun.
- Çatal yardımıyla patatesleri ezin.
- Üzerine tulum peyniri, maydonoz, dereotu, çeşni ve tuzu ekleyip yoğurun. isterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
- Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın.
- Düz bir kaba da tel şehriyeyi koyun.
- Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
- Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
- Yanında sarmısakli yoğurt ile veya sade olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder