12 Temmuz 2011 Salı

Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk

Malzemeler

    8 adet piliç baget 1 çorba kaşığı soya sosu Yarım limonun suyu 2 diş dövülmüş sarmısak 1’er çay kaşığı toz kırmızıbiber ve kişniş Yarım çay kaşığı zencefil Yarım çay kaşığı safran 1 çay bardağı un Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı

Soya sosu, limon suyu, sarmısak, toz kırmızıbiber, kişniş, zencefil ve safranı karıştırın. Bu sosa tavuk bagetleri bulayıp marine edin. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra bagetleri una bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Pirinç pilavı, soya sosu ve salatalıkla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder