Sıcak günlerde kızartmadan uzak durmaya özen gösteriyorum, kızartma yerine fırını tercih ediyorum çoğunlukla ama patates kızartması vazgeçemediğim bir tat malesef. Baharatlı patatesler, kızartma yerine kahvaltı sofranızda yer verebileceğiniz bir tat bana göre ve kesinlikle çok daha sağlıklı. Sevdiğiniz her baharatı kullanabilirsiniz ama kekik çok yakışıyor ve fırında yapmanızı tavsiye ederim tadı çok daha güzel oluyor ama aceleniz varsa teflon tencerede de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- Patates
- Kekik, nane, kimyon, kırmızı pul biber, tuz
- Su
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patatesleri kızartmalık olarak ama çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
- Tencereye alın üzerine çok az su ilave edin.
- Patateslerin üzerine istediğiniz kadar sıvıyağ gezdirin.
- Baharatları ve tuzu serpin.
- Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Arada tencereyi sallayarak karıştırın ve gerekirse su ekleyin.
- Aynı şekilde fırına da verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder