31 Mayıs 2011 Salı

Vindaloo

Malzemeler 6 Kişilik
1 kg dana eti
2 adet soğan
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı taze chili biber
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı kakule
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 adet çubuk tarçın
2 çay kaşığı hardal tanesi
1 çay kaşığı çemen tohumu
1 çay kaşığı esmer şeker
1 adet taze zencefil
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
Yeterince tuz

Önce tüm baharatları tavada kısa bir süre kavurun. Ardından içine zencefil ve chili biber ekleyerek havanda macun kıvamına gelene kadar ezin.
Etleri kuşbaşı doğrayın ve tavada soteleyin. İçine hazırlamış olduğunuz baharat karışımını, sirkeyi, şekeri, doğranmış soğanları, tuzu ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Etler fırından çıkınca basmati pirinci ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder