20 Mayıs 2011 Cuma

Ton Balikli Patates Koftesi

Patates köftesinde kullanılan peynirin yerine, konserve ton balığı koysam nasıl olur? Ya da, küçük oğluma afiyetle yiyebileceği ton balığını nasıl hazırlarım?

Bu sorulardan yola çıkarak yaptığım ton balıklı patates köftesi gerçekten çok güzel oldu. Alternatif lezzet arayışında olanlara tavsiye ederim. Patates köftesini yaparken en önemli püf nokta; kolay şekil alması ve kızartılırken dağılmaması için,hazırladığımız karışımın çok yumuşak olmaması gerekli. Bu nedenle bir miktar un ilave ediyoruz.

Malzemeler

1 kutu ton balığı (80 gr.)

2 adet patates

1 çorba kaşığı un (silme)

Birkaç dal maydanoz

Tuz, karabiber

Kızartmak için;

sıvıyağ

1 yumurta

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı galeta unu



Uygulama

Patatesleri haşlayıp, ılınmasını bekliyorum. Kabuklarını soyup, rende ya da patates ezme aparatı ile püre haline getiriyorum. Ben rendenin iri tarafı ile rendeledim.

Ton balığını ilave ediyorum. Kutunun içindeki yağı da ilave ettim. Maydanozu ince kıyarak ekliyorum.

Tuz ve karabiber ilave ederek, 1 çorba kaşığı unu da ekleyip, malzemeleri iyice karıştırıyorum.

Çok fazla büyük olmayan parçalar alıp, elimle şekillendiriyorum. Yukarıdaki malzemelerle 11 tane patates köftesi oldu.

Diğer tarafta, bir tabağın içine yumurtayı kırıp hafifçe çırpıyorum. Patates köftelerini önce una, sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak, kızgın sıvıyağda kızartıyorum.

Servis yaparken, köftelerin üzerine biraz limon sıkarsanız daha da nefis olduğunu göreceksiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder