Malzeme
1 paket İGLO Açık Deniz Somonu, 50 g tereyağı, 150 ml süt, 1 defne yaprağı, 4 tatlı kaşığı un, 60 ml krema, 1 yumurta sarısı, 1/3 ince kıyılmış maydanoz, 1 limon suyu, tuz ve karabiber
Yapılışı
İGLO Açık Deniz Somonu az yağ koyduğunuz tavada her iki yüzünü de pişirin. Pişirirken tavanın kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Tereyağının yarsını, süt, tuz ve karabiberi ekleyip 4-5 dk pişirip kaynatın. Ayrı bir tavada kalan tereyağını ve unu ekleyip kavurun. hazırladığınız sütlü malzemeyi unlu tavaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ve kremayı ayrı bir kasede karıştırın. Sosa ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Kıvamı koyu gelirse su ilave edebilirsiniz. Maydanozu da ekleyin. tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Pişen somonlarınızın üzerine gezdirin.
Kaynak:lezzetibol
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder