Malzemeler (6 Kişilik)
5 adet orta boy patlıcan
Yarım kg kıyma
Yarım kg yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Yapılışı
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun.
Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın.
Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın.
Kaynak:tatbilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder