Malzemeler (10 Kişilik)
3 kg bütün kuzu kaburgası
2 su bardağı haşlanmış pirinç
8 adet mantar
1 adet büyük boy soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı kuru üzüm
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yeterince karabiber
Yeterince tuz
Yapılışı:
Kuzu kaburgasını kemikler yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Soğan ve mantarları küçük küçük doğrayın.
Tavada margarini eritin, ardından içine soğan ve mantarları ekleyip kavurun.
Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
Bir kasede mantarları, soğanları, pirinci, kuru üzümü, maydanozun yarısını, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu karıştırın.
Karışımı kızaran kuzu kaburgasının içine doldurun.
Ayrı bir yerde salçayı çok az suyla sulandırın, içine kalan maydanozları ekleyip iyice karıştırın ve kaburganın üzerine sürün.
Kuzu kaburgayı folyo ile kapatın ve fırında 15 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Kaynak:tatbilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder