Balık almak için gittiğimiz balıkçıda, taze çıkmış havyarları görünce dayanamadık. Babamın balık tutma hobisi nedeniyle daha önce havyar tava yapmış ve çok sevmiştik.
Havyar: Balık yumurtası. Her çesit balık yumurtasına havyar denilir ancak bazı balıkların yumurtaları özel bir yiyecek olarak ayrıca değerlidir. Bunlar özellikle Hazar denizinde yaşayan mersin balığından ve bir mersinbalığı olan çirozdan elde edilen yumurtalardır. Bunlar içinde siyah havyar en değerlisidir. Mersin ve çiroz balıkları canlı olarak yakalanır içlerinden yumurtaları çıkarılır karınları dikilerek tekrar suya bırakılır. Bu şekilde bir balıktan 3-4 kez havyar elde edilebilir. Tuzlanıp kutulanan havyarlar yüksek fiyattan bütün dünyaya satılır. Siyah havyarın en makbul ve pahalı cinsi beluga havyarıdır. Somondan elde edilen kırmızı havyar siyahı kadar değerli değildir
Malzemeler
500 gr. Havyar (balık yumurtası)
2 yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
1 demet maydanoz
1/ 2 çay kaşığı toz zencefil (isterseniz)
Kızartmak için bol sıvıyağ
Limon dilimleri
Uygulama
Derin bir kaba havyarı alıyorum, dağılmasını engelleyen zarını temizliyorum. İçine 2 yumurta, un , tuz, karabiber ilave ediyorum.
Maydanozları ince doğrayarak karışıma ekleyip, güzelce karıştırıyorum.
Tavaya bol sıvıyağ koyarak yağ kızınca, birer yemek kaşığı olarak aldığım karışımı tavaya bırakıyorum. Ters-yüz ederek iki tarafının da iyice kızarmasını sağlıyorum.
Limon dilimleri ile servis yapıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder