20 Mayıs 2011 Cuma

Evde Cips Tarifi

İlk gördüğümde bir çeşit makarna sandığım ama birkaç dakika içinde harika bir çıtır çereze dönüştüğünü görüp, tadına da bayılınca, bu çerezlerin yapımını sizlerle paylaşmak istedim.

Hazır mısır çerezlerinden farkı olmadığı gibi, evde kendimiz kızarttığımız için kesinlikle daha sağlıklı

Tayland ve Mynmar da satılan, balık, tofu, mısır ve adını bilmediğim farklı sebzeli çeşitleri olmak üzere çeşitleri olan bu çerezlerin fiyatı da çok ucuz. Bir paket ile defalarca çocuklara çerez kızartabilirsiniz, pakette ince kağıt gibi görünen bu sevimli şeyler, kızardığında hacminin 8-10 katına kadar büyüyor, nefis bir tada ulaşıyor.



Malzemeler

50 gr. çerez yaprağı ( 1/ 4 paket)

1 su bardağı sıvıyağ

Uygulama

Orta boy bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz.



Elimizdeki çerez yapraklarının bir kısmını kızgın yağa bırakıyoruz. Saniyeler içinde hacimleri artarak pişiyor ve hızlıca yağın içinden alıyoruz.



Fazla yağını alması için peçete koyduğumuz tabağa aktarıyoruz.



Böylece bütün çerez yaprakları toplam 3-4 dakikada kızarıyor ve nefis çıtır bir tada ulaşıyor.



Sadece bu kadar; yanında bir kitap ya da güzel bir film ile servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder