30 Mayıs 2011 Pazartesi

BESAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

Malzemeler 4 Kişilik1 paket fırın makarna
3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yeterince tuz

Yapılışı
Tencerede makarna suyunu kaynatın. Kaynayınca içine fırın makarnaları ve tuzunu atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Öbür tarafta beşamel sos için; tencerede margarini eritin, unu ekleyip hızlı hızlı karıştırarak kavurun, ardından yine karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Krema haline gelene kadar karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
Makarna haşlanınca derin bir kaba alın, içine hazır olan beşamel sosunu, ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın.
Makarnayı margarinle yağladığınız borcamın içine koyup üzerine kaşar peynirini ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder