26 Şubat 2011 Cumartesi

Tas Kadayifi

Malzemeler

• 8 adet taş kadayıf

• 2 su bardağı şeker

• 2 su bardağı su

• 2 çorba kaşığı hindistancevizi

• 1 su bardağı çırpılmış kremşanti

• 1 adet kivi

Taş Kadayıfı, Taş Kadayıfı resmi fotosu

Taş Kadayıfı Tarifi

Kadayıfların kenarını çıkarın.Yumurtaya bulayıp kızartın.

2 Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları şerbetin içine atın. Kısık ateşte kadayıflar şerbetini çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

3 Hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alın. Ortasına kremşanti veya kaymak koyup, süsleyip servis yapın. Arzu edilirse üzerine meyve konabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder