Malzemeler
* 4 yemek kaşığı mısır nişastası
* ¼ çay kaşığı tuz
* 5 çorba kaşığı kakao
* 10 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yumurta
* 1 litre süt
* 1 paket süt kreması
* 1 paket damla çikolata
* 1 paket vanilya
* 100 ml su (oda ısısında)
Çilekli Jöle Malzemeleri
* 1 adet tart jöle (Dr.Oetker)
* 250 ml çilek püresi (çilek püresi= çileklerin blender ile çekilmiş hali)
* 50 ml su
* 6 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Bir tencerenin içine nişasta, tuz, kakao ve şekeri koyup karıştırın. Ayrı bir kapta 4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısını çırpın. Bir yumurtadan kalan yumurta akını da köpük köpük olana kadar mikserle çırpın. Yumurta akını daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun. Yumurtaları, sütü ve kremayı tenceredeki kuru malzemelerin üzerine dökerek tel çırpıcı ile iyice çırpın. Tüm malzemelerin karıştığına emin olduktan sonra damla çikolataları da ilave ederek tencerenizi orta hararetli ateşin üzerine koyun. Karışımınız kaynayıp koyu kıvam alana kadar tel çırpıcı ile pudinginizi yavaş yavaş karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp vanilya ve suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın. En son olarak da köpük kıvamındaki yumurta akını üzerine döküp iyice karıştırın. Hazırladığınız pudingleri kaselere dökün.
Pudingin üzerine dökmek için çilekli jölenizi hazırlayın. Bunun için çilek püresi, su, tart jölesi ve şekeri tencereye alıp iyice karıştırın. Orta hararetli ateşte, karışımınız kaynayana kadar tel çırpıcı ile karıştırarak jöleyi pişirin. Pişen jölenizden birer tatlı kaşığı alarak pudinglerin üzerine dökün. Bu aşamada elinizi çabuk tutun, çünkü tart jölesi çok çabuk donuyor. Hazırladığınız çilek soslu pudingleri buzdolabına kaldırın ve soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Kaynak: sihirlipastane.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder