Yiyecek, içecek ve eğlence konsepti üzerine kurulu olan Orange County, 1 ana 5 alakart restoranla konuklarını ağırlıyor. Bünyesindeki 5 de bara tamamıyla Hollanda konsepti yansıtıldığı için bulldog bar denilmiş.
Hollanda’daki barların aynılarının da otelin içinde yer aldığını söyleyen Meryem Hanım, konsept ve ambiyans olarak tamamen Hollanda’yı yansıttıklarını belirtiyor. Meryem Hanım, ikramlarının içinde Hollanda yemekleri verdiklerinin de altını çiziyor. 5 ayrı restoranla sezona gireceklerini belirten Meryem Hanım, restoranlarından birisinin açık büfe ikramının yapıldığı ana restoran olduğunu, diğer restoranların da çeşitli mutfaklar üzerine yoğunlaştığını vurguluyor. Akdeniz, Türk, Hollanda, İtalyan ve Suşi restoranları gibi…
“Şarap firmalarının someliyer çalıştırmaması çok büyük eksiklik”
Türkiye ve Antalya Bölgesinin şarap firmaları tarafından iyi değerlendirilmediğini düşünen Meryem Hanım, gümüş türbişonlu biri olarak şarap firmalarının someliyer çalıştırmamasını bir türlü anlayamadığını söylüyor. Antalya’nın en büyük eksiğinin bu olduğuna inanan Meryem Hanım, insanların bunun bir yatırım olduğunu düşünüp, buna uzak durmasına kızıyor. Şarap firmalarının bunu maliyet olarak görmemesi gerektiğini söyleyen Meryem Hanım, firmaların bünyesindeki someliyerlerin otellere gidip sunumlar yapması gerektiğini vurguluyor.
Eğitim olmazsa olmaz…
Eğitim olmazsa olmaz diyen Meryem Hanım, sezonluk çalışan otellerde personel eğitiminin mümkün olamadığını söylüyor. Otelleri 12 ay açık olduğu için kendi içlerinde eğitim verebildiklerini belirten Meryem Hanım, hem mesleki hem de kişisel gelişim olarak kendini geliştiren personelin şart olduğunu düşünüyor. Önce siz bileceksiniz ki, karşınızdakine sunasınız fikrinin doğruluğuna inanan Meryem Hanım, otellerinde konaklayan herkese üçüncü gününde ulaşarak, iletişimlerini zenginleştirdiklerini belirtiyor.
“Her şey dahil, layıkıyla yaparsan kötü bir sistem değil”
Meryem Hanım, layıkıyla yapıldığı zaman her şey dahil sisteminin kötü bir sistem olmadığını düşünüyor. İlk başladığı yıllara nazaran bu sistemin çok daha farklı yerlere geldiğini söyleyen Meryem Hanım, otel sayısı çoğaldı ama halbuki pazar hep aynı olduğu için, otel başına düşen pasta dilimi giderek inceliyor diyor. Bir önceki sene 100 Euro’ya gelen misafirin artan rekabetle birlikte bir sonraki sene yarı fiyatına gelebiliyor olmasının pasta payını etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna inanıyor.
Orange County olarak bölgeye ne kattıklarını sorduğumuzda Meryem Hanım, bölgenin tek konsept oteli olmaları ve bölgenin kışın açık olan tek 5 yıldızlı oteli olduklarını belirtiyor. Kapının önünden geçerken bile misafirlerin merak edip içeriye bakmak istediklerini dile getiren Meryem Hanım, kendi otelleri gibi internet üzerinden satışları yapılan otellerin gelen misafirlerin beğenisi sayesinde daha da artacağın söylüyor.
Orange County mutfağının başında Veli Duran var.
Hazirana ayında otelin bünyesinde dahil olan mutfaklar koordinatörü Veli Duran da, otelin mutfak alt yapısını oturtup, çeşitli sertifikalarla çalışma disiplinlerini belgelendirdiklerini söyleyerek söze başlıyor. Yaz döneminde 9 alakart restoranla çalıştıklarını belirten Veli Usta, sadece sıcak mutfaktan çıkan 27 çeşit farklı yemekleri olduğunu belirtiyor. Türk ve tüm dünyadan çeşitli lezzetleri sunduklarını söyleyen Veli Usta, sıcak mutfağın dışında soğuk mutfak ve pastanede de durumun böyle olduğunu belirtiyor. Fransız, Macar, İtalyan mutfağı gibi pek çok mutfağın lezzetli yemeklerini yaptıklarını söyleyen Veli Usta, bonfilesinden tavuğuna, pizzasından makarnasına kadar İtalya’yı aratmayacak lezzette yemekler yaptıklarını söyleyerek örneklendiriyor.
“Kimyanıza güvenip, ürünü doğru işleyeceksiniz”
Mutfakta yazın 80 kişilik ekiple çalıştığını söyleyen Veli Usta, kışın bu sayının 30 kişiye indiğini belirtiyor. Orange County’in her şey dahil sistemde otel olmasına rağmen alakart servisinde üstüne çıktığını belirten Veli Usta, büfelerde kişiye özel sunumlar hazırladıklarını belirtiyor. Veli Usta, bir malzemeyi işlerken kimyanıza güvenip görüntüsüne de önem veriyorsanız iş budur diyor.
Güvenli gıda, standart reçete ve disiplin…
Veli Usta’nın mutfağının prensiplerinin başında her yemeğin standart reçetesi olması geliyor. Ardından gelenin disiplin olduğunun altını çizen Veli Usta, eğitimli personelle çalışmanın yanı sıra en önemli olanın pratik eğitimi olduğunu düşünüyor. Mutfakta kaliteyi yakalamak için Veli Usta, gıda güvenliği şartlarını yerine getirmenin azami önem istediğini vurgulayarak, ürün kalitesine çok önem verdiklerinin altını çiziyor. İyi yemek için kaliteli ürün şart diyen Veli Usta, mutfağında hazır ürün kullanımından kaçınıyor.
Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder