1 Ağustos 2011 Pazartesi

Patlıcanlı üsküp böreği

Patlıcanlı üsküp böreği malzemeleri
       500 gr un
       1 yemek kaşığı sirke
       2 su bardağı su
       4 patlıcan
       Yarım demet maydanoz
       4 yemek kaşığı zeytinağı
       6 yeşil soğan
       Karabiber
       Tuz

 



Patlıcanlı üsküp böreği:  Lezzet börek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tavada zeytinyağı ile kavurun. Yeşil soğanı ince doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Soğumaya bırakın.
Hamuru için un, su ve sirkeyi geniş bir kasede karıştırıp yoğurun. Gerekirse su veya un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürüp yarı yarıya üst üste dizin.
Bir grubu unlanmış tezgahta tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye serin. Patlıcanlı karışımı üzerine yayıp diğer hamuru da açın ve üzerine kapatın. Fırçayla üzerine yağ sürün ve 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Patlıcanlı üsküp böreği artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder