1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kabak Mücveri


Bu sıcaklarda yemek yapmak da, yemek de zor geliyor bana, genelde kolay yapılan ve ağır olmayanları tercih ediyorum. Şimdi yağda kızaran mücver ağır değil mi diyeceksiniz ama ben mücveri fırında yapıyorum çoğunlukla, bu kez annemin isteğiyle yağda kızarttık daha doğrusu annem kızarttı. Elbette tadı fırındakinden çok daha güzel oldu, özellikle soğuduğunda çok daha leziz oluyor. Evde fazla kabak olduğu için biz patates ve havuç eklemedik ama isterseniz ekleyebilirsiniz, öyle de güzel oluyor.
Bence akşamdan yapıp sabah kahvaltısında da servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 4 Adet büyük boy kabak
  • 5 Dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 8-10 Dal taze nane
  • 3 Yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Kabartma tozu  veya karbonat
  • Karabiber, kırmızıbiber, kimyon, nane, tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin, rendelediğiniz kabakları elinizle sıkarak fazla sularını atın.
Soğanları, maydonozları ve naneyi ince ince doğrayın.
Doğradığınız sebzeleri karıştırın, üzerine yumurtaları kırın, baharatları ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpın.
Azar azar unu ekleyerek iyice çırpın, her kabak aynı oranda su bırakmadığı için un oranı değişebilir.
akışkan ama çok sıvı olmayan bir karışım elde edinceye kadar un ekleyin.
Kızartma yapacağınız tavayı ocağa alın ve ısıtın, tava ısındıktan sonra yağı ekleyin, yağ yeterince kızınca mücver karışımını kaşık yardımıyla tavaya alın ve iki tarafını da kızartın.
Sarmısaklı yoğurt ile ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder