Beylerbeyi’nde İskele Caddesi üzerinde dar bir sokağa gizlenen Villa Bosphorus, denize sıfır bir balık restorant. Tamamını deniz mahsüllerinin oluşturduğu menünün en önemli özelliğiyse balığın her zaman taze olması! Beylerbeyi… İstanbul’un Asya yakasının tarihi semtlerinden biri… Yerleşim alanı olarak kullanılması Bizans dönemine kadar giden semt, Osmanlılar döneminde padişahların da çok yoğun ilgi odağı olmuş. Bugün Beylerbeyi Sarayı’nın bulunduğu yere önce 1829 yılında Sultan II. Mahmud ahşap bir saray yaptırmış. 1861- 1865 yılları arasında ise Sultan Abdülaziz ahşap sarayı yıktırarak yerine bugünkü Beylerbeyi Sarayı’nı yaptırmış. Geçen yüzyıllara rağmen tarihi dokusunu korumayı başaran Beylerbeyi’nde Boğaz’a karşı içeceğini yudumlamak ayrı bir keyiftir her zaman. Hele yanında lezzetli ve taze balık da olursa değmeyin keyfinize! Beylerbeyi’nde İskele Caddesi üzerinde dar bir sokağa gizlenen Villa Bosphorus, işte bunu en alasından yapabileceğiniz bir yer.
Denize sıfır bir kere. Denizin, Boğaz’ın kokusunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Dar bir sokağa gizlendiği için sessiz, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak. Kocaman bir bahçesi ve tarihi çam ağaçları var. Yazın ortasında bile bahçede esen rüzgar serinlik veriyor. Ve manzara nefes kesici… Boğaz’ı neredeyse 180 derece görüyor. Ya balık! Özellikle de taze balık. Villa Bosphorus’ta öncelik balığın taze olması. Bu yüzden sadece mevsimin balıklarını yiyebilirsiniz. Ama lezzetine doyamayacağınız kesin.
Kahvaltı servisi de var
Villa Bosphorus’un kapısından içeri girince renk renk çiçeklerle bezenmiş geniş bir bahçede buluyorsunuz kendinizi… Bahçeyi geçtikten sonra ise Boğaz’ın o büyüleyen manzarası sizi adeta kucaklıyor. Bir tarafta Boğaziçi Köprüsü, diğer tarafta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve dalgaların huzur veren muhteşem sesi…
Denize biraz yaklaştığınızda balıkları da görebiliyorsunuz. Ekmek atmayı denerseniz bütün balıkların toplandığını hatta ekmek kapma yarışına girdiğini görmeniz mümkün. Villa Bosphorus Beylerbeyi bir aile şirketi. Suat Askeroğlu, Kemal ve Ayhan Yıldız birlikte kurmuşlar restoranı. 1999 yılından beri aile adına Suat Askeroğlu işletiyor ve sürekli işinin başında. Saat kaçta giderseniz gidin Suat Bey’i restoranda göreceksiniz. Neredeyse tamamı deniz mahsüllerinden oluşan menüdeki en iddialı seçenekler tuzda levrek, kırlangıç buğulama ve levrek külbastı. Zeytinyağlı mezelerin 25 çeşit olduğunu vurgulamakta yarar var, salataların yanı sıra balık sevmeyenler için et ürünleri ve sıcak yemek alternatifleri de mevcut. Tatlı olarak da baklava, incir tatlısı, kabak tatlısı, ekmek kadayıfı, çikolata sufle gibi lezzetler…
Akşam yemeği için gittiğinizde ortalama 70- 100 TL arasında ödüyorsunuz. Kışın kapalı alanda 300 kişiye hizmet veren restoran yazın ise açık alanla birlikte bu kapasitesini 350’ye çıkarıyor. Villa Bosphorus’a sadece balık yemek için gitmeniz gerekmiyor. Restoranda artık kahvaltı servisi de var. Yani sabahları uzun bir deniz kenarı sefası yapmak için de gidebilirsiniz. Restoranın mimarisi menüdeki lezzetler kadar dikkat çekici. Suat Bey bize buranın Osmanlılar zamanından kalma eski bir yalı olduğunu anlatıyor. Beylerbeyi Sarayı’nın yapımından yaklaşık 15 yıl sonra inşa edildiği biliniyor. Yalı, bahçesindeki çeşme, kuyu, kısacası her şey, olduğu gibi muhafaza edilmiş. Yalının bir de iskelesi var. Denizden tekneyle gelmek de mümkün. Restoranı arayıp tekne de isteyebilirsiniz.
Villa Bosphorus Beylerbeyi: Beylerbeyi Mahallesi 34676 Istanbul Tel: (0216) 318 6810
Kaynak: Posta Gazetesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder