İskele Balıkçısı, Çengelköy’ün en güzel ve nezih balık lokantalarından biri. Tıpkı Çengelköy gibi tarihsel, tıpkı Çengelköy gibi eşsiz güzellikte bir mekan burası. Asırlık çınarları, Çengelköy bademi, tarihi Rum evleri, erguvanları, deniz hamamları ve Aya Yorgi Kilisesi ile tanınan Çengelköy, günümüzde de Anadolu yakasının tarihi atmosferini koruyan şirin kıyı semtlerinden biridir. Çengelköy İskele Restaurant ise bu şirin semtin sahilinde, Çengelköy vapur iskelesinin hemen bitişiğindedir. Birinci Boğaz Köprüsü ve tam arkasındaki tarihi yarım ada ve yalılar genel manzarası içinde yer alır.
Çengelköy İskele Restaurant; 1800′lü yılların başında Rum balıkçı kahvesi iken ilerleyen Hristo adını alarak rum meyhanesi olmuş ve uzun süre bu şekilde hizmet vermiştir. 1950 senesinden 1970 yılına kadar Melek Mehmet Ak Bey tarafından işletilen mekan 1970′de Çolak Kardeşler tarafından alınmış, yakın bir geçmişte ise yılların oluşturduğu bu köklü geleneği sürdürmek üzere turizm yüksel okulu mezunu genç Çolak’lara emanet edilmiştir. Denizle bütünleşen iki katlı ahşap bir yapıdan oluşan Çengelköy İskele Restaurant, ilk kurulduğu yıllardaki mimarisine bağlı kalarak tarihi dokusunu keybetmemiş, daima kaliteli, temiz ve taze ürün ile işletme disiplinini ilke edinmiş, modern restaurant çizgisini yakalamış ve bu sayede köklü bir işletme olarak ayakta kalmayı başarmıştır. Her zaman kendini geliştirme misyonu olan mekan 38 yıllık tecrübesini lezzete ve kaliteye yansıtmaktadır.
Restoran Spesyalitesi
Karides, böcek, kalamar, kanal karidesi ve ahtapot bir tatlı kaşığı tereyağla birlikte güvece konur, 100 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Sos malzemesi bir kaba konur ve 10 dakika kaynatılır. Güvecin üzerine dökülerek servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder