25 Ocak 2011 Salı

Istranca Dogal Lezzetler

Istranca Çiftliği’nin doğuş hikâyesi 70’li yıllara kadar uzanmaktadır. O dönemde, köylünün ürettiği sütü bir araya getirip satmaları için Türkiye’nin dört bir yanında kurulan Köy-Koop’lardan biri de Kırklareli Köy-Koop olmuş ve özellikle Trakya Bölgesi’nde lezzetli süt ürünleriyle bir geleneğe imza atmıştır.

Biyolojik çeşitliliği ile göz kamaştıran Istranca Dağları’ndaki doğal yaşam, aynı zamanda Istranca Çiftliği ürünlerinin de lezzet kaynağı. Istranca Dağları’nın kekikleriyle beslenen inek ve koyunlardan elde edilen sütler; peynir, yoğurt, tereyağı gibi ürünlere dönüşürken tüketicilere eşine az rastlanır bir lezzet sunmaktadır.

2008 yılında, Karalar Şirketler Grubu bünyesine katılan Istranca Çiftliği, bugün 2000 m2’si kapalı, toplam 100.000 m2 alan üzerinde, tam otomatik makineler ile günde 50 ton süt işleme kapasitesine ulaşmıştır. Hijyen ürünleri konusunda sektörünün öncü ve en büyük firmalarından biri olan Johnson Diversey ile malzeme ve eğitim sözleşmesi imzalayan Istranca Çiftliği, tesis içi eğitimler, süt alım noktalarında müstahsil bilinçlendirme çalışmaları ve hijyen standartları geliştirme konusunda da sürekli gelişim halindedir. Bilinçli üretimi her geçen gün geliştiren bu çalışmalar, tüketici açısından da yüksek besin değeri korunan kaliteli ürünler anlamına gelmektedir.

Ev yapımı kadar doğal lezzetteki ürünlerinde hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmayan Istranca Çiftliği, HACCP ISO 22000 Kalite Yönetim sistemiyle üretim yapmaktadır. İklim ve otomasyon kontrollü yoğurt mayalama odalarında %100 doğal üretim sistemi de Türkiye’de ilk olarak Istranca Çiftliği tarafından kullanılmaktadır.

Tüketicilerin Istranca Çiftliği’ne yıllardır duyduğu güven, daima en kaliteli ve ev yapımı lezzetinde doğal ürünler sunma felsefesiyle bugünden sonra da artarak devam edecektir.

Kaynak:gurmerehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder