Malzemeler
* 2 yufka
* 4-5 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
* 4-5 çorba kaşığı tahin
* 1 kâse iri çekilmiş ceviz
* 6 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Tahin ve haşhaş ezmesini bir kâsede karıştırın. Yufkanın birini mutfak tezgâhına yayın. Bütün yüzeyine haşhaş-tahin karışımının yarısını yayın.
Ceviz, şeker ve tarçını da karıştırın ve yarısını yufkanın üzerine eşit olarak serpin. Yufkayı fazla sıkmadan sarın. Yağlanmış bir tepsiye spiral şeklinde yuvarlayın. İkinci yufka ile aynı işlemi tekrarlayın ve spiralin kaldığı yerden devam ettirerek birinci yufkanın devamı şeklinde tepsiye yerleştirin. Yufkanın yüzeyine biraz sıvı yağ sürün.
180 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
AYLİN ÖNEY TAN
www.cumhuriyet.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder