1 Ağustos 2011 Pazartesi

Taze Fasulye Kızartması


Daha önce hiç yemediğim ama çok kez duyduğum bir tarifti bu, karadeniz yemeklerinin “hastasıyım” özellikle mısır ekmeği, mıhlama ve  kara lahana çorbasına bayılırım.
Sanırım daha önce hep işin ustalarının elinden çıkmış karadeniz tatlarını denediğim için yapmaya cesaret edemedim.
Fasulye kızartması da karadeniz yöresine ait bir yemek, aslında üzerine iki tane de yumurta kırılıyor, sanırım daha çok yumurtalı olarak tüketiliyor. Ben her iki şekilde de denedim, ikisi de gayet lezzetli oldu ama yumurtalı olanın resmini çekmeye vaktim olmadı malesef :)   Sade kızartmaları batırmak için mayonezli yoğurtlu bir dip sos hazırladım ama kendi tadı da güzeldi, istenirse sadece yoğurt ile de soslanabilir.

Malzemeler:

  1. 1 kg  taze fasulye
  2. 1 su bardağı mısır unu
  3. Sıvı yağ
  4. 2 adet yumurta
  5. tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle taze fasulyeleri iyice pişinceye kadar haşlayın, ben buharda haşladım.
  2. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün ve bir süre süzgeçte bekletin.
  3. İyice süzülen fasulyeleri derin bir kaba alın ve üzerine mısır ununu dökün, tuz ve biraz da karabiber ekleyin ve fasulyeleri bu harca bulayın.
  4. Tavaya sadece yapışmasını önleyecek şekilde yağ koyun ve ısıtın.
  5. Mısır ununa buladığınız fasulyeleri tavaya dizin.
  6. İki tarafı da kızaracak şekilde pişirin.
  7. İstenilirse iki tarafıda pişince üzerine iki tane yumurta kırılarak da pişirilebilir.
  8. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.
  9. Yumurta kırmayacaksanız bir su bardağı yoğurt, iki kaşık mayonez, kırmızı pul biber ve nane ile dip sos hazırlayarak, bu şekilde de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder