1 Ağustos 2011 Pazartesi

Pirinç Salatası

pirinc-salatasi
Çay saati ve davetlerde kullanılabilecek çok basit bir tarif, hatta önceki günden kalan pilavı sevmiyorsanız, onu da bu şekilde değerlendirebilirsiniz. İçindeki malzemeleri kendi damak tadınıza göre şekillendirin, çok kolay bir tarif aslında ama lezzetli ve sunumuda gayet güzel, değişik bir alternatif olabilir.

Malzemeler:

  1. Pirinç
  2. Sıcak su
  3. Sıvı yağ
  4. Tuz
  5. Karabiber
  6. Yeşil biber
  7. Taze soğan
  8. Maydonoz
  9. Dereotu
  10. Mısır
  11. Kornişon turşu
Not: Herkesin pilav ölçüsü farklı olduğu için pilav için ölçü vermedim ama isterseniz buradan bakabilirsiniz, diğer
malzemelerin ölçüsünü de salata yapacak gibi ayarlayabilirsiniz, size kalmış.

Hazırlanışı:

  • Pirinçleri isterseniz suda haşlayarak, isterseniz de pilav yaptığınız şekilde hazırlayabilirsiniz ama yağını az koyun.
  • İçine koyacağınız malzemeleri istediğiniz büyüklükte keserek hazırlayın ve bir kapta karıştırın.
  • İstediğiniz şekilde tuz ve baharat ekleyin.
  • Hazırladığınız pilav ılındığında harc ile  karıştırın.
  • İsterseniz zeytinyağı ve limon da ekleyebilirsiniz.
  • Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder